Магацин

Национални портал

Словенски ДНК

Професор Анатолиј Кљосов, својим генеолошким истраживањимаконачно срушио мит о измишљеним ,,Индоевропљанима“ као зачетницима евроазијске цивилизације:

ПРАПОСТОЈБИНА СЛОВЕНА, АРИЈЕВАЦА, „ИНДОЕВРОПЉАНА“

Анатолиј Алексејевич Кљосов је председник научне консултативне управе Међународног генеалошког бироа.Професор је биологије Харвардскогуниверзитета. У СССР је био доктор хемијских наука, професор Московскогдржавног универзитета.За истраживања у области биолошке катализе додељена му је награда Лењинског комсомола (1978) и Државна награда СССР (1984). Оснивач је Руске академије ДНК-генеалогије. Живи у Њутону, Масачусетс.

ПРАПОСТОЈБИНА СЛОВЕНА, АРИЈЕВАЦА, „ИНДОЕВРОПЉАНА“
,,У ком смеру се кретао аријевски, прасловенски ток – на запад, у Европу, или обрнуто, на исток ? По регионима – пре више или мање од 4.500 година? Индију, како смо видели – мање, од 4.500 до 3.850 година. Значи да се ток са територије садашње Русије кретао на исток.
А западно? И ево ту наша прича излази у сасвим неочекивани, такорећи, ракурс.

Прикупио сам хаплотипове од 25 маркера рода R1a1 из свих земаља Европе, и за сваку земљу или регион одредио хаплотип заједничког претка дотичне популације, и када је тај предак живео. И испоставило се да је у готово читавој Европи, од Исланда на северу па до Грчке на југу, заједнички предак био исти !
Другим речима, потомци су своје хаплотипове као штафету преносили сопственим потомцима по поколењима, разилазећи се из једног истог историјског места, прапостојбине Прасловена,прапостојбине „Индоевропљана“, прапостојбине Аријеваца – за коју се испоставило да је Балкан.

И то не просто Балкан, већ Србија, Косово, Босна, Македонија. То је ареал најстаријих хаплотипова родаR1a1. И доба када је живео прапредак, на које указују најстарији, највише мутирани хаплотипови – то је пре 12.000 година. Тачније, пре 12.200 година, али то је већ претерано. У археологији и лингвистици не знају за такве прецизности у толикој давнини.

Прстен, 3-5 век, Рим

ДНК-генеалогија сасвим одређено указује да су током готово 6.000 година наши прасловенски балкански преци живели у тим крајевима, никуда се нарочито не крећући. Ако су се и кретали – трагови тих активиста у хаплотиповима наших савременика засад нису пронађени. Могуће да нису ни остали.
Aли пре око 6.000 година је започела Велика сеоба народа –изгледа, у вези са преласком на нове облике привређивања и потребом за освајањем нових територија. Прво померање је било на северне Карпате, на територију источне Буковине. Тамо где је пронађена загонетна Трипољска култура, која је по мишљењу археолога исто тако загонетно и нестала. А она није нестала. Потомци Трипољаца исто тамо и живе. Њихов заједнички предак је, по локалним хаплотиповима, живео пре 6.000 година иприпадао роду R1a1. Прасловен. И хаплотип тога претка нам је сада познат. Он јеисти као и хаплотип претка Источних Словена. Иста породица. И даље су кренули да се разилазе таласи миграција рода R1a1 на све стране,са Балкана (археолошка култура Винча и њој сродне) и из Буковине (трипољска култура). Практично на све стране – пре 4.000-5.000 година, треће-четврто хиљадулеће пре наше ере.
Извор: Руски весник, бр. 21, 2008.

Комплетан текст:

Anatolij Kljosov – Otkud su se pojavili Slovenihttp://www.scribd.com/embeds/53093311/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-1dena00hqx51z1m9x1b7

Повезане теме:

Острво Рујан – балтички центар словенске религије

Срби су писали палиндроме у VI веку пре Христа

2 thoughts on “Словенски ДНК

  1. Повратни пинг: URL

Ценимо Ваше мишљење, оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: