Заоштравање конфронтације између Руске Федерације и Кијева повлачи за собом најтеже последице – Европа неће моћи да избегне појачани распад и потпуни губитак светског ауторитета, пише Глобал Тајмс.

Ескалација руско-украјинског сукоба довешће до даљег срозавања статуса европских земаља. Ако не буде релативно јаке државе која ће разбити монопол САД Европа ће се постепено распадати и распадати“, напомиње експерт.

Иза организације замке вешто постављене за Европу јасно је видљива фигура Сједињених Држава, која планира да прошири обим профита сопственог војно-индустријског комплекса ширењем блока на исток, што носи значајне ризике. У овом случају, Европа ће бити погођена претњама сопственој безбедности. Русија би према идеји Запада увучена у конфликтну ситуацију требало да ослаби што је више могуће.

Да би се избегла криза и даљи распад, Јивеј снажно препоручује европској заједници, пре свега, да води рачуна о сопственој безбедносној политици, као и о најбржем изласку из контроле непринципијелног Запада.

Извор: srb.news-front

Српски Магазин – Српски интернет магазин