Фото: Игор Салингер / Министарство одбране Србије

Хрватски теолог и историчар Горан Шарић је поводом годишњице дивљчке НАТО агресије на Србију написао – Срби су једини бели народ који је након 1945. пуцао на Американце, и на које су Американци пуцали!

Срби су ушли у оружани сукоб са САД-ом и НАТО-пактом, онда када се Руси ни Кинези нису усуђивали са њима ући ни у дипломатски сукоб! Никад у историји човечанства већа сила није напала мању! Никад није била већа несразмера у војној снази, економској моћи и броју становника него у том рату 1999. године!

Никаква противтежа Америци није постојала, лик симпатичног пијаног Руса из тадашњих холивудских филмова јако добро отелотворава утицај који су на светска дешавања имали Русија и Јељцин. О Кини нико озбиљно није ни размишљао. Ипак, у таквим околностима један народ, једна земља имали су храбрости да Америци кажу “не”. 10 година Америка ће потрошити на тај народ. 10 година је Америка водила рат против те земље – економски, пропагандни, психолошки, хибридни, неокортикални, психотронички, а 1999. и оружани.

Блиски сусрет: Српски војник не дозвољава надобудном окупаторском војнику да му одузме пушку

Србија је на погрешној страни историје била само онда кад су историју писали погрешни. И 1914. се чинило да је Србија на погрешној страни и 1941. и 1999. Историја се непрестано понавља, лудачка потреба западњачке цивилизације за поседовањем и освајањем одвлачи милионе у смрт. Највећа светска царства, Римско, Византијско, Франачко, Османско, Хабсбуршко, Немачко… јуришала су на Србију на врхунцу своје моћи. Тих царстава одавно нема, а Срби су још увек овде. Косово чак и данас стоји као надгробни споменик и доказ да западњачке елите нису спремне извучи поуке из крикова умирућих у бурној прошлости Балкана.

Српски војник “поздравља” окупаторске војнике из немачког контигента

Срби ће им то опростити. Историја неће – нагласио је Шарић и додао 2014. председник Путин је у свом говору пред руском Думом приликом присаједињења Крима матици Русији открио да је током агресије НАТО пакта на Србију схватио каква је судбина намењена Русима. Тих 10 година у којима су се амерички естаблишмент и западни центри моћи опсесивно бавили Србима, дали су могућност Русији да се консолидује и поново уздигне, Кини да се изроди у светску силу. Било је то 10 година које су изродиле нови мултиполарни поредак.

То су тих 10 година које су спасиле свет !

Српски Магазин – Српски интернет магазин