Илустрација

Мушкарац из Јужне Дакоте себи је припремио колачиће са ТХЦ-ом и отишао да спава. Његова мајка видела је тепсију и однела је у центар за старије у коме се често карта.

Колачићи су били прави хит, а онда су почели проблеми…

„Хало, полиција, не осећам се најбоље. Видим неке чудне ствари“, дошао је први позив полицијској станици у градићу Јанктону у САД.

„Нешто ми се чудно догађа. Ха-ха“, јавио се убрзо и други старији глас полицајцима.
Ускоро је телефон стално звонио. Сви су описивали исте „симптоме“. Срце им јако удара, привиђају им се ствари, али све им је то некако смешно. Неки су јавили и да су отровани.

Полиција је почела да истражује случај и није им требало дуго да све повежу. Сви грађани који су звали полицију ту су ноћ боравили у друштвеном центру за старије особе. Сви су јели колаче.

Ујутро је полиција покуцала на врата госпође која је донела колаче за забаву. Дала им је остатке колача и рекла како их је њен син направио. Њега су пронашли у локалној основној школи, где предаје музичко, јавили су амерички медији.

„Направио сам колаче за себе с уљем које сам донео из Колорада. Нисам знао да их је мајка узела, већ сам спавао кад је она изашла из куће“, бранио се 46-годишњи мушкарац, али полиција није показала превише саосећања.

„Прети му до пет година затвора и новчана казна од 10.000 долара“, рекла је локална тужитељка за медије, пренео је Б92. Сви грађани који су јели колачиће су се опоравили, а неки се чак шале како би им нешто слично добро дошло једном годишње…

Српски Магазин – Српски интернет магазин