ДФ је веома против НАТО-а и није био од помоћи својим изјавама о Косову. Не сматрамо их одговарајућим партнером – поручује Ескобар.

На питање шта види као решење политичке нестабилности у Црној Гори, која утиче и на њен напредак ка чланству у Европској унији, Ескобар истиче да није на Сједињеним Државама да решавају тензије и проблеме владајуће коалиције унутар једне чланице НАТО-а.

ДФ је у прошлости био веома против НАТО-а и није био од помоћи својим изјавама о Косову. Тако да не верујем да се то променило и не сматрамо их одговарајућим партнером – поручио је Габријел Ескобар.

– Међутим, јасно смо ставили до знања шта очекујемо, да се надамо се да ће Црна Гора остати западно оријентисана земља, чврста чланица НАТО-а и да ће наставити да напредује на путу ка чланству у Европској унији. Јасно смо ставили до знања да не сматрамо да све странке у политичком спектру испуњавају те критеријуме. Али у међувремену, желели бисмо да наставе у том правцу. Још једна компликација је што такође сматрамо да они треба да раде веома напорно у борби против корупције. То су наша очекивања. А како ће решити текућу кризу, заиста зависи и од лидера земље и од гласача – наводи Ескобар.

На црногорским лидерима је, наводи, да донесу одлуку о томе да ли ће бити мањинске владе.

– А што се тиче Демократског фронта, он се показао као неко ко изазива поделе, подстиче етничке тензије, стално блокира реформе у парламенту и тиме блокира пут ка Европи. Такође је у прошлости био веома против НАТО-а и није био од помоћи својим изјавама о Косову. Тако да не верујем да се то променило и не сматрамо их одговарајућим партнером – поручује Ескобар.

Извор: Новости

Српски Магазин – Српски интернет магазин