Фото/Илустрација: Скупштина Црне Горе

Главни одбор Грађанског покрета УРА једногласно је подржао модел мањинске владе, док је друга опција била излазак на изборе.

Ако не може да се реши ситуација, избори остају као чисто решење, поручио је лидер те партије Дритан Абазовић.

Коалиција “Црно на бијело” предложила је на прес конференцији модел мањинске владе у којој, како је казао лидер Грађанског покрета УРА и потпредседник Владе Дритан Абазовић, не би било места за Демократски фронт и Демократску партију социјалиста, преносе црногорске Вијести.

Наш концепт је јасан – хоћемо мањинску владу, да је подржи може свако, али да уђе нијесам сигуран”, нагласио је Дритан Абазовић.

Истакао је да би у моделу мањинске владе коју предлажу било места и за актуелне министре, као и да би волео да концепт који предлажу подрже и ДФ и ДПС.

Абазовић је казао да нису размишљали ко би могао бити премијер, јер прво треба видети да ли имају потребну подршку, као и да су највише контаката о концепту мањинске владе имали са Социјалистичком народном партијом.

Рекао је да ће СНП заузети став на страначким органима и да би волио да добију њихову подршку.

Друга опција, како је навео, била је да се иде на изборе, али да је Главни одбор ГП УРА синоћ једногласно подржао модел мањинске владе.

Абазовић је оцијенио да је Влада у претходном периоду урадила доста, али да резултати нису били као што је очекивано због недостатка подршке.

“Никад нећемо подржати политички кукавичлук, ми нудимо модел за који сматрамо да је могуће рјешење. Никоме га не намећемо, то је могуће рјешење које ће бити понуђено 81 посланику и ако је могуће да га подржи најмање 49 посланика”, додао је Абазовић.

Поручио је и да избори остају, како је рекао, као чисто решење, ако не може да се реши ситуација.

Извор: РТС

Српски Магазин – Српски интернет магазин