Илустрација/Вакцинални пасош

ЕУ је спремала фамозни вакцинални пасош још 2018, у време када у јавности није било ни помисли о актуелној пандемији вируса корона?!

Та тема покренута је поново ових дана у Француској у тренутку када се власти у овој земљи спремају да санитарну пропусницу преименују, док планетом хара омикрон сој короне, управо, у вакциналну. Присталице теорије завера, али и не само они, сматрају да је све то већ још раније закувано у бриселској кухињи.

Истина, Европска комисија је још 2018. започела увођење вакциналног пасоша. Томе сведоче и ПДФ документа. Наравно, у то време није се помињао ковид 19, који није ни постојао, већ, углавном, рубеоле, али је принцип сличан. Намера је била да се утврди јединствени европски документ за цепљење.

Припремљена је, пре три године, и мапа пута за израду овог документа. У Бриселу истичу да их је на то подстакао повратак, у неким земљама, епидемије рубеола, које могу да буду веома опасне по здравље.

– Пројекат европске вакциналне легитимације започет је пре ковида. Циљ је био да би се спровела препорука Европског савета, усвојена у децембру 2018, у вези с ојачаном сарадњом против болести које могу да се спрече вакцинацијом – истичу у Бриселу.

Мапом пута утврђена је између осталог борба против дезинформација и помоћ чланицама у одговору на устручавање грађана према вакцинама. На списку болести су дечја парализа, дифтерија, заушке, менингитис, рубеоле, тетанус… Ковида, наравно, нема, али је занимљива подударност да се у припрему вакциналног пасоша крене 2019. да би 2022. ступио на снагу!

То је многима била потврда да је све око короне већ унапред било “предвиђено и припремљено”. Они који, с друге стране, истичу да се ради само о ујдурми комплотиста, наглашавају да је циљ била хармонизација вакциналног протокола ЕУ и олакшавања настањивања у другим чланицама. Наводе, такође, да никада није било предвиђено да тај документ буде обавезан.

У међувремену, у Бриселу је, током пандемије, утврђен заједнички “санитарни сертификат” за ковид с јединственим нормама за целу ЕУ, који сада у неком државама, попут Француске, прераста у “вакцинални сертификат”. Управо овај документ омогућује делом оно о чему се расправљало 2018, да вакцинисане особе несметано путују по целој ЕУ.

У септембру 2019, Европска комисија је на самиту организованом с СЗО утврдила програм акција за вакцинисање и хармонизацију националних стратегија. Циљ је био и да се спречи кружење лажних информација у вези с цепљењем. Ковида још није било.

Долази ендемска фаза
Болест прелази у ендемску фазу, вакцинација ће убудуће бити неопходна само за најугроженије, а паралелна појава грипа и ковида не значи нужно катастрофу.
Ово је, у најкраћем, закључак велике анализе ковида 19 после две године пандемије Џејмса Галагера, новинара Би-Би-Сија, специјализованог за здравствене и научне теме.

Симулација пандемије

На припрему вакциналног пасоша још од 2018. године указао је ових дана и познати француски политичар Филип де Вилије, који је дуги низ година био европски посланик, а сада у председничкој кампањи подржава Ерика Земура. Он подсећа и на “симулацију пандемије корона вируса” у октобру 2019. у Њујорку на којој су учествовале “Биг фарма, Биг дата и Биг финансија”. Додаје и да не мисли да су они измислили вирус “јер није присталица теорија завера”, али сматра да су све ово дочекали као добру прилику. Његов став је да је дан после пандемије планиран за стварање новог човечанства, под влашћу вештачке интелигенције.

Извор: Новости

Српски Магазин – Српски интернет магазин