Овако то раде Британци: Довођење Срба у ред – насловница Тајм Магазина поводом масовног бомбардовања Срба, 11. септембар 1995. године

Хибридни рат који је НАТО, предвођен САД, водио против српског народа 1999. године довео је до стигматизације целог народа у медијској сфери.

Бацање фарбе на генерала Ратка Младића, прихватање хашке верзије српске историје, доношење Инцковог закона по којој би био одговоран свако ко тврди да у Сребреници није било геноцида, али и константна медијска хајка на било који покушај да се Србија приближи Русији и Кини, само су наставак антисрпске реторике која је дубоко укорењена на Западу.

У својој књизи „Срби у наративу Запада“ коју је написао Слободан Вуковић аутор наводи бројне доказе антицивилизацијског извештавања и шовинистичког духа бројних Западних медија.

ПиАр агенције у служби сатанизације Срба: И „Пулицер“ за лажну вест

Тако аутор напомиње да је пред агресију на Србију, тј. у периоду од 1998. до 1999. године у пет америчких штампаних медија (The Los Angeles Times, New York Times, Washington Post, Time) реч „генодид“ употребљена је 220 пута, али не за Сребреницу, већ за српске акције на Косову и Метохији.

Вуковић подсећа на чланак Рода Нордланда који је написан за Newswee у којем се за Србе каже да су „аутсајдери Европе, жестоки мрзитељи одгојени на самосажаљењу“. Овај чланак, иначе класичан пример за говор мржње (у свом правом, а не само медијском значењу) написан је само четири године после прогона Срба од стране Хрватске у злочиначкој акцији „Олуја“, али за Нордланда Срби очигледно нису заслужили сажаљење. Нордландово мишљење прихватио је (вероватно несвесно) и Хашки трибунал, те за злочине над Србима готово да нико и није одговорао у том руглу од суда.

Како су медији од Срба правили нацисте

Томас Фридман, колумниста и саветник Медлин Олбрајт, отишао је толико далеко да је тврдио да „електроенергетска мрежа, водовод, мост, пут, фабрика у рату морају да буду мета“. Вуковић подсећа и на чињеницу да је Фридман отворено признао да је САД у рату против српске нације.

– Ми смо у рату са српском нацијом и свако ко се шета по Београду треба то да схвати – рекао је Фридман за New York Times.

Уместо да носи кошуљу са попречним дезеном због говора мржње, Фридман је троструки је добитник Пулицерове награде. Њега нико неће кречити, њега нико неће етикетирати као ратног злочинца, нити ће се о њему причати као о ратном хушкачу што је свакако био (заговарао и окупацију Ирака). Када умре, његове покварене кости спустиће у земљу, а у Србији ће медији који се финансирају из САД објавити вести да је „преминуо велики новинар“.

Имајући у виду размере пропагандног рата који је против српског народа вођен пре и током агресије 1999. године, остаје нам само да пажљиво посматрамо деловање оних који новац примају из истих кругова одакле су их примали и они који су креирали „црну легенду о Србима“.

Узроци и последице мрежног рата против Срба

Извор: Новости

Магацин