Када се ради о овој теми Европска Унија као по правилу ћути

Министар унутрашњих послова Албаније Бљеди Чучи рекао је да ће се пре наредне летње сезоне саобраћај између тзв. Косова и Албаније одвијати без заустављања на граници.

Чучи је рекао да је са својим косовским колегом Џељаљем Свечљом договорио да буде инсталиран систем камера на граници и да аутомобили пролазе без заустављања.

– С друге стране, ово није део споразума, али смо на захтев премијера Албаније и Косова предузели мере и нећемо чекати летњу сезону, посебно на главном прелазу између наших земаља. Договорили смо се са министром унутрашњих послова тзв. Косова да поставимо систем камера на граници и да се саобраћај одвија без заустављања, а камере ће све снимати у смислу идентитета аутомобила који пролази уз очитавање регистарских таблица и све ће бити аутоматско без потребе за заустављањем на граници уопште. Направили смо и план рада и то ће бити готово много пре почетка сезоне – рекао је Чучи.

Каже да и да током предстојећег викенда новембарских празника неће бити контроле на прелазима између тзв. Косова и Албаније.

– Дали смо налог да током празника 28. новембра нема контрола и препрека у саобраћају. Верујем да смо на добром путу да доживимо лакоћу кретања, да се не схвати као да смо две различите земље – рекао је Чучи.

Европске „вредности“: У центру Загреба ускоро усташко гробље

Извор: vesti-online

Магацин