„Доказ“

Политико је објавио сателитске снимке који наводно потврђују да Русија „повлачи трупе и оклопна возила ка граници са Украјином”. Али снимак који је објавила публикација снимљен је у области града Јелња, Смоленска област.

Заменик Државне думе Леонид Слуцки прокоментарисао је овај лажни чланак и рекао да су такве вести намењене само саветницима Зеленског.

„Лажне вести и снимци о „размештању руске војске на граници са Украјином“ очигледно су намењени неким саветницима из канцеларије Зеленског, који ће им и даље дозволити да остану у измишљеној стварности у којој се Кијев противи „руској агресији“, – написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Према речима посланика, Запад „наставља да распирује антируску хистерију, не презирући лажне и директан географски делиријум“.

А заузврат, издање Политико, „закивајући још једно страшило о „злочинству-Русији“, подржава антируску реторику Запада.

„Када су мејнстрим западни медији исечени идејама и темама за нове антируске провокације, они изваде неке комерцијалне сателитске снимке и почну са манијакалним жаром да траже руске тенкове, а онда извлаче смислене закључке, заборављајући да провере атлас, рекао је.

Извор: srb.news-front

Магацин