Дебљина пљескавице била је 2,5 центиметра, док је ширина била 190. Фото: Марко Митић

Предраг Лазаревић, Љубиша Ђорђевић и Стефан Цветковић успели су синоћ да поставе нови рекорд, пошто су направили пљескавицу тешку 67 килограма.

За целокупну припрему требало им је око 2 сата, а када је пљескавица испечена, бројни посматрачи имали су прилику и да је пробају.

Ово је пета година како уиграни тим успева да обори рекорд, а ове године успели су да надмаше онај из 2019. године када је пљескавица била тешка 66,25 кг.

Дебљина пљескавице била је 2,5 центиметра, док је ширина била 190.

Први пут када смо кренули пљескавица је била тешка 55 килограма. Успели смо још једном, није било лако, поготово је било тешко окренути пљескавицу. Сви рубови су ту, тако да смо још једном успели – рекао је Лазаревић.

Целокупна прирема и печење протекли су под надзором стручног жирија који су чинили професор куварства Зоран Тодоровић, гастроном Александар Станковић и испред ТОЛ-а Игор Бранковић.

За припрему је утрошено 67 килограма јунећег меса. Фото: Марко Митић

Пљескавица је задржала облик, било је мањих проблема, али су ипак успели. Све је у складу са прописима, тако да је ово званично нови рекорд – рекао је члан жирија.

Након што је жири дао завршну реч и потврдио да је оборен рекорд, пљескавица је исечена и подељена окупљеним грађанима који су пратили све време припреме.

Аутор: Марко Митић
Извор:Јужне вести

Магацин