Из услова тендера следи, да је неопходно да камере региструју 50 нових кршења прописа, у која спадају и кршења режима самоизолације у режиму карантина

Центар организације друмског саобраћаја главног града РФ (Москве) поставио је на сајт јавних набавки тендер за избог предузећа, која ће модернизовати мобилне комплексе. Реч је о скоро 60 микроаутобуса, на чијим ће крововима бити постављене камере, пише „Комерсант“.

Овај центар је поставио на сајту јавних набавки тендер за избор предузећа, које ће извести „радове на модернизацији мобилних комплекса фото и видео снимања нарушавања правила саобраћаја“ (нешто као „око соколово“ у Београду). Максимална сума уговора је 98,1 милон рубаља. Реч је о модернизацији 59 микроаутобуса на бази „Форда Транзит“ и „Газеле Некст“, на чијем крову су постављене камере.

Из услова тендера следи, да је неопходно да камере региструју 50 нових кршења прописа, у која спадају и кршења режима самоизолације у режиму карантина (чл. 6.3 КоАО Русије). (А како другачије него помоћу софтвера за препознавање лица !!!)

У Москви се тај члан није примењивао, лицима у прекршају се писала казна по члану 3.18.1 КоАП Москве. Висина казне за кретање без пропуснице (у партизанским филмовима швабе су то звале „аусвајс“) је био 5000 рубаља.

У „Центру за организацију друмског саобраћаја“ новинама „Комерсант“ су оправдали додавање дужности распознавања лица која крше самоизолацију тиме, што „стационарни и мобилни комплекси морају радити у једновременом (синхроном) режиму, и зато је у току планска надоградња софтвера“.

Да напоменeмо да је члан о кршењу режима изолације био уведен у „Кодекс о административним прекршајима“ у априлу ове године. Максимална казна за грађане је 300.000 рубаља а за организације 1 милион рубаља.

Москва – трећи Рим ? А-ха…

Извор: Борба за веру

Магацин