Фото: beograd.rs

Скупштину града Београда данас су посетили ђаци из Крњака, Уздоља и Вуковара, учесници Регионалне школе „Свети Сава“ – програма који се у Београду организује трећу годину за редом, ради повезивања српске деце из Србије и Хрватске.

У градској скупштини угостио их је члан Градског већа Драгомир Петронијевић који је рекао да је ово можда и најлепши део посла који обавља зато што су деца будућност, у овом случају, српског народа.

„Град организује мноштво креативних радионица са циљем да се деца упознају са главним градом и матицом. У нашој земљи ће увек имати отворена врата и пријатеље“, рекао је Петронијевић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Према његовим речима, радионице у оквиру Регионалне школе „Свети Сава“ осмишљене су за различите узрасте.

„Указана нам је огромна част што нас посећују и што смо у могућности да организујемо овакве “школице“. Трудићемо се да сваке године буду све садржајније“, додао је Петронијевић.

Он је подсетио на речи председника Србије Александра Вучића да ће Београд увек бити главни град свих Срба, ме где они живели.

Матија Јевтић, један од главних организатора Регионалне школе „Свети Сава“, рекао је да је ту установу основала Сања Лакић 2017. године, са циљем да се споје српска деца из Хрватске и Србије.

Јевтић је прецизирао да је програм бесплатан и да летња школа траје седам дана током којих деца имају прилику да упознају културу, језик, историју Србије и обиђу Београд.

„Летњу школу је прошло око 200 деце из 25 градова и села из Хрватске, док је данас дошло 150 предшколаца из Вуковара, 16 средњошколаца из Уздоља и девет основаца из Крњака“, навео је Јевтић, додаје се у саопштењу.

Извор: vesti-online

Магацин