Епидемија аутошовинизма

Епидемија аутошовинизма је на критичном нивоу. У порасту је број оболелих. Код великог броја инфицираних примећена је мутација вируса која изазива посебно агресивне реакције у виду јавних напада на видовданско наслеђе, Српску православну цркву, ћирилицу, Светог Саву, борбу за Космет…

Чврсто уверени да представљају културно просветљење заосталих Срба и својеврсне месије новог, јединог могућег система вредности, заснованог на пуком гажењу целокупног материјалног и нематеријалног, здравог наслеђа, постају утицајни делатници у култури и медијима.

Буне се због рушења привремених нелегалних објеката, а ћуте на потапање Ваљевске Грачанице. Бубне опне им кида најава подизања највеће српске заставе, јер је канда скупа скоро колико и имплементација “сексуалног пакета” у образовни систем. Неопходност реновирања дечјих болница служи им само као аргумент за напад због трошења новца на све остало осим на манифесте у име квазижртава и новодефинисаних мањина. Не дај боже да су покренули неку иницијативу за афирмацију српских хероја, а први су да их лажно етикетирају као злочинце…

Жале се на велике трошкове изградње или обнове националних симбола, а поносно “исисају” милионе на парадирања и манифетлуке новог поретка. Фанатични активисти неког неолибералног покрета “за све паре” граде свој свет, извлачећи циглу по циглу из зидова породичне куће, градећи гроб душе своје, у којој ће партијати до последњег грама телесних опијата. Симптоми се виде и на мрежи. Отварају блогове и пишу “о блискости ставова владике Николаја и Хитлера”, а осећају и слободу без основа да полемишу о Светосављу, које и непознају, и слично.

Један од главних извора епидемије су бројне невладине организације, фондови и иритантна удружења истобојно одевених жена, која регрутују кандидате којима перфидно, уз титулу културно деконтаминираног интелектуалца, “отварају” мозак и усађују трули ген лажног космополитизма са обавезном аутошовинистичком потком. Као што пад имунитета јесте повољан за развој болести, тако је и пад свих моралних вредност у једном народу идеално тле за развој аутошовинизма.

И ево, расте, буја, поносно цвета и очекује плод. Плод моралне пропасти и трајног, ритуалног закопавања наслеђа. И да се разумемо, за овај пад терет не сносе само тренутни пацијенти већ и политичка и црквена елита, партије, тајкуни (некад задужбинари), па и сви ми као народ, јер из народа нам долазе и попови и лопови, не увозимо их. Важно је подсетити се да се родољубље гаји и усађује у нове нараштаје. Себичлук и искључиво лична имовинска и свака друга корист нас је разродила и дозволила да се сеје аутошовинизам. Обратимо мало пажње и ка спољном фактору који знатно подстиче ширење епидемије. Знатно у новцу.

Уколико ми, неинфицирани, не заливамо корен српског (х)раста, уколико га, заведени изгледом отворене мухоловке, сасечемо, желећи да се накалемимо на тај егзотични цвет из суседног дворишта, а посебно ако дозволимо да нове генерације захвати аутошовинистичка бољка, може доћи до пропадања читавих плодоносних усева, до дефинитивног губитка душе. Дакле, НЕ ћутању на аутошовинистичке испаде! Терапија ИСТИНОМ најделотворнија је. А за децу – превенција! Дојите их родољубљем, на понос и за спас Србије!

Аутор: Бошко Козарски
Извор: Ало

аутошовинизам, НВО, патриотизам, србија
http://www.magacinportal.org/2017/07/05/epidemija-autosovinizma/

Advertisements
Овај унос је објављен под АнтиСрбизам, Друштво, Мишљење и означен са , , , . Забележите сталну везу.

Ценимо Ваше мишљење, оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s