Још ова земља има своју децу, која су се за њу спремна борити. Још ова земља има патриоте, који су спремни да се супроставе онима који је желе разапети. Онима, који су за шаку долара продали, оно најсветије што један народ има – отаџбину.

Онима којима је стид ампутиран, да би им похлепом за новцем надомештен. Похлепом, која их трује и у нељуде претвара.

Јер како другачије објаснити очигледну мржњу према свему што је српско, видљиву на њиховим лицима. Како објаснити, да су спремни да за шаку крвавих новчаница издају сопствени народ и да се злочинцима приклоне.

Срећом постоје они, којима је патриотизам, дубоко у дубини бића усађен.

Они, који неће мирно седети и гледати како им се отаџбина скрнави, по блату провлачи. Они, који неће мирно гледати, како им се приписује колективна кривица, како се народ ком припадају проглашава за злочиначки, од стране оних, којима су руке до лаката крваве.

Неће допустити да се промовисањем непостојеће културе непостојаће државе, Србија понижава.

Доста смо трпели.

Постоје границе које се не прелазе.

Постоје светиње које се морају бранити. Постоје и они који су је спремни бранити.

Неколико стотина навијача Црвене звезде и других патриота, је показало како се према непожељном госту треба понашати.

На фестивалу Мирдита, који наводно промовише некакву албанску културу, ови момци су јасно показали шта је уствари албанска култура. И који су њихови најпознатији брендови.

Као одговор на скарадне перформансе активиста Иницијативе младих за људска права која је преузела водећу улогу у овом скандалозном фестивалу, навијачи су направили свој перформанс.

Изложено је све оно што симболизује непостојећу културу, непостојеће државе : обележја терористичке УЧК, дрога, трговина људским органима, содомија и трговина оружјем.

Испред Дома омладине где су навијачи изводили свој перформанс, врло брзо се појавила и Анита Митић- директорка Иницијативе младих за људска права праћена својим најближим сарадницима. Њихови изрази лица су говорили више од речи.

Евединетна мржња и бес услед још једног „шамара“ који су доживели у протекла два дана, није се могла сакрити.

Подсетимо , чланови српског сабора Заветници су првог дана фестивала «Мирдита, добар дан», прекинули перформанс носећи слике жртава шиптарских злочина и певајући „Ој Косово, Косово“.

Још ова земља има децу, која су се за њу спремна борити.

Аутор: Лола Ђорђевић
Извор: srb.news-front

Дом Омладине, навијачи Звезде, перформанс, србија, фестивал „Мердита“
http://www.magacinportal.org/2017/06/02/mirdita-ponovo-ponizena-ovo-je-srbija-ovde-performanse-necete-praviti/