srbin-info-fejsbuk-cenzuraНајгори фашизам и цензура. Не нису прејаке речи, зато што је Фејсбук блокирао стару страницу Србин.инфо, са 120 хиљада пратилаца, а све због агенцијских слика Ратка Младића, Радована Карађића и патријарха Павла!
Сада је послао нову опомену администраторима нове Фејсбук странице Србин.инфо-а јер су као „неприкладну објаву“ поставили слику Белог Анђела.

Друштвена мрежа Фејсбук, противно српским законима, из своје централе у Загребу спроводи цензуру српских медија забрањујући и блокирајући људе, објаве и странице и то само зато што су некада објавили и шеровали податке из српске историје или из политичког живота Србије, региона и света.

Тако је било до данас. А од данас и слика Белог Анђела је за Фејсбук неприкладна, односно није у складу са стандардима Фејсбук заједнице, како пише у саопштењу опомене коју су добили администратори који постављају постове веб портала Србин.инфо.

Стара Фејсбук страница„Србин.инфо” са 120 000пратиолаца је без икаквог конкретног образложења неповратно избрисана.

Треба напоменути да Бели Анђео из Милешева осим што је позната српска фреска, проглашен за  симбол Европе од стране УНИЦЕФ-а, а у космос је послат од стране НАСА као симбол љубави и доброте у људској цивилизацији.

Нема дилеме да је у питању системско нарушавање слободе говора од стране Фејсбука.

Србин.инфо је новинска агенција, регистрована у Агенцији за привредне регистре, одељак за медије, под редним бројем IN000162, те у складу са тиме пре свега преноси, тумачи и производи агенцијске вести.

С обзиром на то да је на овај начин Фејсбук грубо прекршио законе државе Србије и своје уредбе и тумачење тих уредби ставио изнад српског законодааства, новинска агенција Србин.инфо ће подићи тужбу против Фејсбука пред српским судовима, те позива све друге медије, организације и појединце да нам се придруже и заједно учествују у тужби. Можете нам се обратити путем телефона +381 64 24 24123 или имејла kontakt@srbin.info.

Напомена: „Лајкујте“ нову фејсбук стрницу Србин.инфо портал

Извор: Србин.инфо

бели анђео, друштвене мреже, Србн.инфо, тужба, фејсбук, фејсбук страница, Цензура
http://www.magacinportal.org/2016/10/21/fejsbuk-centrala-iz-zagreba-uklonila-cenzurisala-belog-andjela-kao-neprikladnu-objavu/