Енглезима је циљ био да сруше комунизам, а било им је свеједно да ли ће се неко поклати

“Лондон је покретач свих геополитичких догађаја, ратова, нафтних шокова и криза, па су и ратови у бившој Југославији само део британског геополитичког пројекта, као што су то и недавни грађански рат у Либији, садашњи у Сирији и комплетно „арапско пролеће“, а све у склопу британског стварања глобалног царства, кроз састав и доктрину ‘диригованог хаоса“, каже генерал Јелић, ратни командант 4. Гардијске бригаде „Пауци“ за „Слободну Дламацију“.

Генерал Јелић каже да се треба запитати зашто су на крају рата у Хрватску одмах долетели британски лордови Карингтон, Овен…

Упитан зашто би Лондон желео да се Хрвати и Срби покољу, Јелић каже да је њима циљ био да сруше комунизам, а да им је, како каже, било свеједно да ли ће се неко поклати.

Лондон је почео и завршио тај рат, а не Београд”, тврди Јелић.

Хрватски генерал тврди да су се Фрањо Тумђман и Слободан Милошевић срели 42 пута и да су током тих сусрета договарали стварање велике Хрватске и велике Србије и да је једини разлог толиких сусрета Милошевића и Туђмана био подела Босне.

Из тог ратног савеза требало је да произађе велика Србија и велика Хрватска, с границама на реци Босни и Неретви, као што показује и Туђманова салвета која је данас у Хагу. Много је питања и недоумица у вези с тиме. Рецимо, ми смо на почетку рата имали заповедништво за северну и средњу Далмацију, а где је јужна? Није је било, јер је све јужно од Неретве требало припасти великој Србији”, навео је Јелић у интервјуу за сплитски дневник.

Јелић истиче чињеницу да су се побунили хрватски Срби, рачунајући на подршку ЈНА, а чињеница је, указује, и да су Хрвати провоцирали из Загреба:.

Туђман је рекао да је срећан што му жена није Српкиња, Месић је Србима поручивао да из Хрватске могу однети само земљу коју су донели на опанцима… Такође, чињеница је да су Срби први запуцали, јер је прва жртва био Хрват, сплитски возач из Далме Винко Елез. Дакле, побунили су се Срби, а то су били грађани Хрватске„, објашњава Јелић.

Тумачећи да је реч о грађанима Хрватске који су се побунили против других грађана Хрватске, Јелић каже да “ако то није грађански рат, шта је онда грађански рат”?

Извор: Тањуг