Покреће се питање хемијских запрашивања (chemtrails)

Хемијске трагове авиона, карактеришу специфичне беле густе пруге које сатима остају на небу

Одбор за заштиту животне средине у Скупштини ускоро покреће питање о хемијским запрашивањима. Еколози сумњају да из авиона широм планете избацују тешке метале да спрече отопљавање

После генетски модификоване хране, у Скупштини Србије убрзо ће бити отворено и питање хемијског запрашивања из авиона (”кемтрејл”) чије су последице по здравље људи још непознате.

Реч је о активностима необележених авиона у стратосфери широм планете, па и изнад Балкана, које се називају геоинжењеринг, а које САД и мултинационалне компаније оправдавају борбом против глобалног загревања. По речима Џона Холдрена, саветника председника Обаме, преко беле паучине атмосфере распршује се алуминијум-диоксид, баријумове соли и друга једињења, и тако контролишу временске прилике на одређеном подручју.

 

Кемтрејлс влакна на биљкама

Еколошки покрети у региону увелико причају о овом феномену, а Грци су, чак, питали своју владу да ли се таква запрашивања врше и над њиховом земљом и колико су штетна – каже Милица Војић Марковић, председник Одбора за екологију.

Одговор су и добили, а у њему увијену потврду да се запрашивања врше, али да нема података да ли су штетна. Сличне одговоре и домаћи посланици тражиће од наше владе.

По речима посланика Ивана Карића из Зелених Србије (на листи ДС), и домаћи еколози су приметили беличасте трагове на небу, који не нестају тако брзо као кад пролети млазњак.

Детаљније информације имаћемо следеће недеље, после конгреса Европске зелене партије, у Стокхолму, и сусрета са Пернилом Хагберг, вођом Странке зелених, која је прва покренула ту причу – каже Карић.

Последице запрашивања

Трагови на биљкама

Последице по људско здравље и даље су непознате, али се зна да алуминијум на дуже стазе изазива оштећења мозга и Алцхајмерову болест, баријум дисајне тегобе, повишен крвни притисак, мишићну слабост, оштећење јетре, бубрега, срца и слезине, канцер.

Хронично тровање манганом може да доведе до хендикепираности, а симптоми тровања су: слабост, поспаност, емоционални поремећаји, парализа, стерилитет, главобоље. Научници запрашивање нановлакнима повезују са све већим бројем оболелих од опасне кожне Моргелонсове болести.

Иначе, хемијске трагове авиона, тзв. ”кемтрејлс”, карактеришу специфичне беле густе пруге које сатима остају на небу. Новосадски еколози тврде да су уочени, рецимо, изнад административне границе са КиМ, али не само тамо. Иза авиона, који лете обично у групама од три до пет, остају вртлози и статични трагови, који се у року од неколико сати шире и претварају у сиво-белу копрену која блокира пролаз сунчевих зрака, после чега се примећује ”уљаста” измаглица. Ово касније пада на земљу као бела паучина.

 

Са свих страна Србије почели су да пристижу пријаве грађана документоване сликама овог запрашивања

 У хемијским траговима пронађени су алуминијум и баријум оксид, манган, гвожђе, стронцијум, бактерије, гљивице, пестициди, микоплазма, као и облици вештачког живота (нановлакна).

У нашем Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине објашњавају феномен сасвим другачије:

Контролори летења морају да имају апсолутни увид свих летилица које се налазе изнад територије Србије и мала је вероватноћа да нека летилица уђе на територију, а да је не открије контрола летења. Што се тиче трагова из авиона, они су последица кондензоване водене паре, а дужина трајања траке зависи од околне атмосфере. Не може се говорити о запрашивању.

Што се тиче глобалног загревања, у Министарству сматрају да га није могуће спречити никаквим контрамерама као што је запрашивање. Једини принцип је смањење емисије гасова стаклене баште. Агенција за заштиту животне средине, иначе, врши мониторинг квалитета ваздуха преко 40 аутоматских мерних станица, које дају податке о хемијским и прашкастим материјама. За сада нису уочили концентрације хемијских елемената, закључују у Министарству.

Извор: Вечерње Новости

Магацин коментар: Какав год да је коментар Министарства енергетике, евидентно је да се на небу Србије дешава нешто што се прећуткује и на шта реагују грађани. Имамо право да тражимо одоговр, ко се игра Бога над нашим главама?

Advertisements
Овај унос је објављен под Здравље/ГМО..., Злочин и означен са , , , , , , , , . Забележите сталну везу.

Ценимо Ваше мишљење, оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s